Despre mine

Valorile personale

Mă numesc Anita Szel. Facilitez determinarea și aplicarea valorilor personale unice fiecărui om.

Parcursul meu începe în 2018 când pentru prima oară caut să îmi analizez în serios existența și tot ce se petrece în viața mea până la acel moment.
Am avut privilegiul de a fi ghidată de diverse surse de cunoaștere și învățători. Pot spune că Ceva sau Cineva mi-a purtat de grijă pentru că am primit informațiile de care aveam așa multă nevoie la momentul potrivit.

De la un învățător la altul, am început să studiez scara valorilor personale care sunt unice pentru fiecare persoană în parte. Astfel, am început să mă descopăr, să conștientizez ce este important și esențial pentru mine și să renunț treptat la a face ceva doar pentru că (așa) trebuie sau (așa) se cere. Încet și treptat mi-am dat voie mie însumi să acționez pentru mine, pentru ceea ce sunt eu și sinele meu ascuns și real. A fost un proces lent și încă continuă și tind să cred că va continua. De ce? Pentru că toți aducem de acasă un tipar de gândire, experiența acumulată în copilărie, apoi în școală și din anturajul din care facem parte își pun amprenta asupra noastră și pe măsură ce înaintăm în vârstă în anumite ipostaze, cumva devenim părinții nostrii fără să vrem și fără să realizăm imediat. Și din acest motiv, autoeducarea este permanentă.

Fiecare om are ritmul lui și se află în trepte diferite de conștientizare. Pe măsură ce ne însușim un anumit nivel de cunoaștere, mergem la următorul nivel și stăm acolo până când ne însușim cunoașterea specifică acelui nivel și tot așa mai departe.

întreaga mea experiență

Am înțeles că tot ceea ce trăiam era din prisma scării mele de valori și defapt inconștient cocream întreaga mea experiență. Aparent destul de logic, am înțeles până la urmă că, cu cât știm mai repede să ne onorăm propriile noastre valori și înțelegem mai bine impactul acestora cu ale celor din jurul nostru, cu atât creăm relații mai sănătoase și mai eficiente cu cei din jurul nostru dar și cu noi înșine. Practic ne creăm condițiile necesare pentru propia noastră evoluție. Așadar, pe măsură ce am conștientizat efectul a ceea ce gândim, percepem și acționăm, am început să planific și să răspund la întrebările ‘ce?’, ’cum?’ și ’când?’. Atunci când aveam tendința să nu mă țin de ceea ce am planificat, îmi revenea imaginea cu ceea ce este cu adevărat esențial pentru mine, cu valoarea mea principală și parcă simțeam real cât de împlinită mă voi simți atunci când aceasta va fi împlinită. Și uite așa se năștea motivația mea interioară, dorința mea de a mă ridica în două picioare și de a ajunge la destinația la care îmi doream să ajung. Iar apoi, calculam următoarea destinație, că doar viața este un cumul de destinații și experiențele aferente acestora, nu?!

Fiecare sursă de cunoaștere care m-a ghidat pe drumul meu, are modul propiu de abordare și înțelegere a vieții și exact acest aspect a avut un rol deosebit de important în evoluția mea.

Acesta este parcursul meu și poate fi și al tău asemănător. Știu că și tu cauți să te descoperi, să conștientizezi ceea ce este esențial pentru tine și că îți dorești să îți aliniezi acțiunile și gândurile în accord cu valorile tale esențiale.

Este o onoare deosebită pentru mine dacă îți pot fi alături, chiar și numai câțiva pași, în călătoria ta de conștientizare al propiului tău sine ascuns.

Anita